Blomkålspannkakor

Jag såg detta recept på Facebook och blev sugen på att testa.

Riv 1/2 blomkålshuvud och lägg det i en bunke.
Knäck i ett ägg. Häll över ca 1/2 tsk salt och lite svartpeppar.
Det stod att man skulle ha i vitlökspulver och lökpulver. Jag pressade i 2 små vitlöksklyftor och hällde i klippt gräslök i smeten istället.

Blanda runt allt och stek pannkakorna på medelvärme. Här krävs tålamod. Det går inte att vända dem som man vänder en vanlig pannkaka för då går de sönder.
Därför så tyckte jag det var lättare att göra dem lite mindre. Det blir då lättare att vända dem.  🙂

Jag gjorde dubbel sats till mig och min man. Jag knäckte även i extra ägg för att jag trodde att smeten skulle hålla ihop bättre. Det gjorde den inte  🙂

Men gott var det!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.